Canopy Growth Corporation (CGC)

Selskapets historie

Canopy Growth Corporation er det nye navnet til Tweed Marijuana Inc., som ble etablert i 2014 i Ontario, Canada, av kameratene Bruce Linton og Chuck Rifici. Selskapet skiftet navn i 2015, delvis for å gjøre det mer attraktivt for investorer i land der marihuana, eller cannabis, fortsatt har en negativ assosiasjon.

Selskapet ble børsnotert som CGC på NYSE i mai 2018. Linton er administrerende direktør sammen med Mark Zekulin, som også er presidenten for CGC. Canopy kom tidlig på den kommende cannabis-boomen, og forutsa med rette at Canadas regjering ville fullt ut legalisere produksjon, salg og bruk av denne planten. Dette ble lov i Canada 17. oktober 2018.

Fra å ha startet opp som en hjemmevirksomhet i en tidligere ølfabrikk, har Canopy Growth hatt en meteorisk stigning til berømmelse og formue. Markedsverdien vokste til 14 milliarder dollar i oktober 2018, og Linton ble utnevnt til Årets administrerende direktør av prestisjefylte canadiske forretningsorganer.

Investere i Canopy Growth: Det du trenger å vite

  • CGC-aksjens verdi på åpningsdagen var noe overvurdert. Den åpnet på USD 30,85, men falt til USD 28,20 innen utgangen av den første handelsdagen – et tap på 6,22%. Det betydde at egenkapitalen på åpningsdagen utgjorde USD 7,48 milliarder på Toronto Stock Exchange (TSX).
  • CGC-aksjen ble omsatt på NYSE til USD 28,92 den 3. januar 2019. Dette er en svært stabil opprettholdelse av åpningsdagens aksjekurs. Dette gjenspeiler at forbrukertilliten er fortsatt høy når det gjelder det fremtidige medisinske cannabismarkedet.
  • Canada var det første av G20- eller G7-landene til å legalisere cannabis. Dette i seg selv er en oppmuntring til investorer om at andre økonomimakter vil følge etter. Disse landene vil følge med på om legaliseringen i Canada viser seg å være en suksess eller fiasko. Kursen på CGC-aksjen vil trolig følge forbrukertilliten til denne utviklingen.
  • CGC var banebrytere i utviklingen av “softgels”, som inkorporerer cannabis i tyggetablettform. Dette er rettet mot det afrodisiakum-markedet som forventes å bli et vekstområde for selskapet i fremtiden.
  • I november 2018 gjorde CGC en avtale med øl, vin og brennevinsprodusenten Constellation Brands, verdt USD 5 milliarder. CGC håper å kunne inkorporere cannabis i drikkbare produkter, bl.a. flytende sovemidler.
  • CGC har forretningsinteresser i Australia, Brasil, Chile, Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Jamaica, Lesotho og Spania. Disse bedriftene er en kombinasjon av farmasøytiske produsenter og cannabisavlere.
  • Noen eksperter forutser at kursen på CGC-aksjen vil stige til over USD 50 i løpet av 2019.

De som ønsker å handle i Canopy Growth-aksjen bør studere nøye situasjonen i denne markedssektoren før de investerer.

Handle i CGC