Cara Therapeutics

Cara Therapeutics

Cara Therapeutics ble grunnlagt i 2004 og er et biofarmaseutisk selskap som fokuserer på å kunne tilby produkter som reduserer akutt smerte, kronisk smerte og kløe, hovedsakelig basert på kappa-opioid reseptorer.

Selskapet ønsker å revolusjonere smertebehandling-industrien, som ikke har endret seg stort de siste 50 til 100 årene. Cara Therapeutics jobber med nye produkter som unngår de bivirkningene som eksisterende legemidler som morfin, ibuprofen og acetaminophen har gitt i mange år.

Bioteknologiselskapet anses for å være en marijuana-aksje fordi det arbeider med cannabinoid (CB) reseptorer for å påvirke pasientens smerte- og inflammatoriske responser. Selskapet har utviklet et eksperimentelt stoff som heter CR701, et cannabinoid stoff som i stor grad kan bidra til å behandle kroniske smerter uten de vanedannende bivirkningene som er forbundet med andre smertestillende midler.

Selv om dette produktet bare er i sitt prekliniske utviklingsstadium for øyeblikket, er det selskapets mest avanserte cannabisbaserte sammensetning. Det har faktisk et sterkt potensial til å ha en positiv innvirkning på Caras rolle i det medisinske marihuana-markedet.

Investere i Cara Therapeutics

  • Ifølge cannabisinvestering- og markedsundersøkelsesfirmaet The ArcView Group, økte salget av lovlig rekreasjon- og medisinsk marihuana med 34% i Nord Amerika i 2016 – til 6,9 milliarder dollar. Kan dette være toppen av isfjellet? Det er mulig – ettersom at folks oppfatning om marihuana er i ferd med å endre seg. Mange mennesker og bedrifter aksepterer nå rekreasjonell bruk av marihuana, noe som er en fordel for selskapets salg og aksjekurs.
  • I mai 2018 samarbeidet Cara Therapeutics og Vifor Fresenius Medical Care Renal Pharma (VFMCRP) for å utvikle og selge en injeksjon mot kløe tilknyttet kronisk nyresykdom. Denne nyheten støttet sterkt kursen til Cara-aksjen, ved at investorene så et lovende partnerskap som førte Caras KORSUVA-injeksjoner til dialysepasienter. Det er tross alt noe den største dialyseleverandøren i verden var interessert i – bli partner med et lite bioteknologisk selskap som Cara!
  • Produktutviklingen til Cara Therapeutics ser lovende ut. Noen av legemidlene deres, blant annet KORSUVA-injeksjonen, er nå i fase III i de kliniske forsøkene. Hvis selskapets produkter viser seg å lykkes i behandlingen av smerter, kan aksjekursen til selskapet komme til å gjøre store sprang i løpet av de neste par årene.

Investering i legemiddelutviklere som Cara Therapeutics kan være et smart valg. Det ser ut til at flere investorer ønsker å dra nytte av den raskt voksende marihuana-industrien gjennom produkter som bruker CB-reseptorer for å redusere smerte.

Handle i CARA