Microsoft (MSFT)

Selskapets historie

Microsoft er et av de ledende selskapene på datateknologi i verden. Microsoft er kjent for operativsystemet Windows, som brukes på flere datamaskiner i verden enn noe annet operativsystem. Bill Gates og Paul Allen grunnla Microsoft sammen i 1975 i Albuquerque i New Mexico for å utvikle sitt første operativsystem til det relativt nye markedet for personlige datamaskiner. 

I 1980 ble Microsofts operativsystem levert med PC-er fra IBM. På 1990-tallet dominerte de ulike versjonene av Windows PC-markedet. Windows 95-grensesnittet med den karakteristiske Start-knappen ble raskt populært blant PC-brukere. Microsoft begynte deretter å utvide til andre markeder. Nyhetsnettverket MSNBC, videospillsystemet XBOX, smarttelefoner og nettbrett er bare noen av selskapets innovasjoner de senere årene. 

Investere i Microsoft: Ting du bør vite

  • Microsoft Corporation (MSFT) er notert på NASDAQ-børsen og er inkludert i tre indekser: Dow, NASDAQ, og Dow Composite. Aksjene hadde en toppnotering på 180 USD i 1999.  
  • Analytikerne anbefaler Microsoft-aksjen som en langsiktig investering og forventer fortsatt jevn vekst og høy dividende. 
  • Microsoft regnes i dag som det nest største selskapet på utvikling av skydatatjenester (Amazon som nummer 1). Med teknologiens fremtid godt forankret i skyløsninger, blir det interessant å se om Microsoft kan ta føringen og befeste markedsposisjonen sin i skyen. 

Mens Microsoft er en mindre volatil aksje enn mange andre i teknologisektoren, er selskapet fortsatt et solid valg for alle på utkikk etter en langsiktig investering. Det gjenstår å se hvordan Microsoft vil tilpasse seg overgangen til skydata, og hvordan selskapet vil stå seg mot konkurrenter som Google og Amazon.

Alle som ønsker å handle i Microsoft bør analysere markedsforholdene nøye på forhånd. 

Handle i MSFT