Handle i Nikkei 225-indeksen

Nikkei 225 er den indeksen som oftest blir nevnt fra Tokyo-børsen, og kan sammenlignes med Dow Jones Industrial Average i USA.  Den har fått navnet etter avisen Nikke, som begynte å beregne indeksen i 1950. Nikkei-indeksen består av 225 japanske selskaper fra ulike bransjer. Viktige selskaper i indeksen inkluderer Toyota, Bridgestone, Kikkoman og Panasonic. 

I likhet med Dow er Nikkei prisvektet. Det vil si at en aksje som omsettes for 50 USD utgjør fem ganger så mye av den totale indeksen enn en aksje som omsettes for 10 USD. Dette gir de store selskapene større betydning for bevegelsene til indeksen. 

Om Nikkei 225: Ting du bør vite

  • Nikke-indeksen har fått et rykte for å være den mest volatile av indeksene det handles i, ofte med store kursbevegelser. I 2013 startet Nikkei året rundt 10 600, med en toppnotering på 15 942 før den stupte 10 % og deretter fikk en ny oppgang. Eksperter har sagt at å handle i Nikkei er for modige, erfarne tradere. 
  • Japan har en eksportbasert økonomi, hovedsaklig rettet mot USA. Disse binder de to økonomiene sammen, slik at Nikkei følger bevegelsene til de amerikanske markedene og indeksene. 
  • Skal man handle i Nikkei, må man følge nøye med på hva som skjer i det amerikanske markedet. Hvis Dow-indeksen stiger, vil Nikkei mest sannsynlig følge etter neste dag. 
  • På grunn av dette er det veldig viktig å handle til riktig tid på dagen. Det er viktig å handle i løpet av den første timen etter åpning for å utnytte trendene fra dagen i forveien. En god tommelfingerregel er å kjøpe hvis Dow gikk ned og selge hvis den gikk ned. 
  • Nikkei reagerer på globale hendelser som naturkatastrofer, krig, politisk uro og økonomiske nyheter. Det er også viktig å følge med på økonomiske data fra USA og Japan, inkludert arbeidsledighetstall, nye jobber, renter, BNP-tall og andre økonomiske referansepunkter.

Invester i Nikkei 225